Lärare

Jenna började sin yogaresa hemma i Sverige, där hon i likhet med många andra såg yogan som ett komplement till sin övriga träning. Först efter hennes flytt till Australien (där hon bodde vägg i vägg med en yoga studio) fick hon ett bredare perspektiv på yogan som helhet, då dem positiva aspekterna av yoga sträcker sig långt utöver dem fysiska. Efter att ha utforskat olika stilar av yoga, fastnade hon för lekfullheten i Vinyasa flow, kanske till följd av hennes bakgrund som dansare, och det är det hon främst undervisar i dagsläget. Hon har under resans gång praktiserat/studerat för lärare såsom Gregor&Tracy Cooper (Aus), Amanda Stead (Aus) och Michael Gannon (Mex). På hemmaplan pratiserar hon ashtanga för Lisa Lahler och Vinyasa för Sudeesh M Balakrishnan. (Swe)

Idag är det Jenna som driver Tallkrogens Yoga med stor passion och kärlek till både studion och eleverna.

”Mina klasser beskriver jag som dynamiskt lekfulla, där vi vanligtvis jobbar oss igenom en sekvens som gärna får vara tung och utmanande, men samtidigt logiskt sammansatt, då jag vill att flödet ska vara lätt för kroppen att anamma och förstå. Detta för att i sin tur kunna lägga lite extra kärlek på kärnan i vår practice; vår andning. Och sist men inte minst, att lära oss att synkronisera dessa två.


Jag föddes in i en familj med en överstepräst inom santeria som morfar och en yogini som mamma. Under uppväxten upplevde jag fördelarna med en sattvisk diet, meditation samt de läkande krafterna hos musik och rytmer.
Efter en hektisk tid som modell och juriststudent, kändes det som om livet gick på högvarv och jag bestämde mig för att låta mitt inre välmående få prioritet.

Idag är jag certifierad och undervisar i ett flertal olika yogastilar runt om i Stockholm som PT, i gruppklasser och för företag, men fokuserar på Kundalini- och yinyoga. Harijiwan Singh Khalsa, Tej Kaur Khalsa och Guru Jagat är lärare som betyder mycket för mig och som jag använder som ständig inspiration i min egen praktik. Mina klasser är tillgängliga för alla och jag brinner för att guida människor till en större flexibilitet i både sinne och kropp.

Ni hittar mig som @YogaByBellee på instagram.


Jag undervisar i Vinyasa krama, med stor förkärlek till lite eldigare flöden där klassiska yogapositioner blandas med styrkeelement. 
Mina klasser och workshops är alltid anpassade för både nybörjare och vana yogis. Jag föredrar det framför att dela upp det i nivåer då jag tror på att göra sin practice utifrån sina egna förutsättningar. Anpassa yogan efter din kropp, inte tvärtom!
Noggrann teknik, stark närvaro och massvis av humor präglar min stil av undervisning. Jag uppmuntrar dig till att utforska gränsen till din comfort zone, utan att pusha dig över den.

Lärare som jag studerat för och som betyder mycket för mig i min egen praktik är Louisa Sear och Stefano Allegri.

Jag finns i Stockholm på ett antal olika studios där jag ger regelbundna klasser, jag håller retreat utomlands och är huvudlärare på yogalärarutbildningen här på Tallkrogens Yoga.

Du hittar mig på sociala medier som HellcatsYoga.


Therese hittade yogan 2013. Som socionom började hon på en stressig arbetsplats med högt tempo där det var direkt avgörande för henne att hitta ett inre lugn och fokus. – Det var då hon blev såld på yoga. Efter några månader i Centralamerika blev yogan mer en livsstil än en träningsform, och så fort hon får chansen åker hon gärna till länder där hon kan fördjupa sig mer i den yogiska läran.

För Therese handlar yogan om att rikta uppmärksamheten inåt, lyssna på sin egen kropp och inte låta sitt eget ego ta över. På köpet får vi en stark och smidig kropp. I Thereses Vinyasa flow-klasser kommer du uppmuntras till att arbeta i kreativa och utmanande flöden, med en förkärlek till armbalansövningar och en stor dos corearbete. Therese har alltid fokus på att skapa ett tryggt rum där alla arbetar efter sin egna förmåga, och man uppmuntras alltid till att vila när man behöver det. Prestigen lämnar vi utanför dörren på Therese klasser, – och vi arbetar istället med acceptans och kärlek till oss själva och vår egen kropp.


Första gången jag yogade var under en gymnastiklektion på gymnasiet. Vi låg på golvet och lyfte höfterna upp och ned tillsammans med vår andning. Jag kunde varken hålla mig för skratt eller ha det minsta fokus. Det kändes inte riktigt som ‘min grej’ just då. 

Men några år senare när jag var gravid med min dotter blev yogan däremot min bästa vän genom förändringarna som skedde på alla plan. Yogan hade susat förbi här och där innan graviditeten men nu kände jag att det lugn som dem som yogade hade var något jag var tvungen att kultivera. Det var kundaliniyogan jag föll för då, eftersom teknikerna härifrån verkligen hjälpte mig att meditera. Jag lärde mig att meditation kunde vara med mantran, med armrörelser, med olika typer av andning och jag älskade det.

Idag praktiserar jag yoga regelbundet och min kärlek för dessa tekniker har lett till att jag delar dem vidare. Kundaliniyoga är min främsta praktik men jag utesluter inte några traditioner utan är nyfiken på det mesta och ger klasser efter mina samlade erfarenheter.


Annette är en internationellt certifierad yogalärare. Hon gick sin första yogalärarutbildning 2013 i Ashtanga Vinyasa. Hon har även gått påbyggnadsutbildningar i bland annat Rocket Vinyasa (utbildad i USA) och i Yin Yoga (certifierad enligt Yoga Alliance kriterier).

Annettes klasser genomsyras av närvaro och acceptans där du kommer att få utmana dig själv på ett glädjande och lekfullt sätt. Något svettigt men med ett leende på läpparna.

Yoga är en övning i närvaro. Ett sätt att lära sig att lyssna på sin kropp. Att stanna upp och observera vad det är som rör sig inom oss.

Annette har praktiserat för lärare som Amber Gean, Maty Ezraty, Manju Jois och Ulrika Norberg.

 ”Yoga is a journey, there is no destination, only exploration.”


Amanda’s journey with yoga began 2010 as a 17-year-old. With the intention to heal and develop when she went to her first meditation course. Since then She has become deeply committed to continue the journey to share yoga with others.

Amanda holds a YA 500 hrs certification from Noah McKenna’s teacher training program. She has been teaching since 2016 and working together with Noah since then on many TTC courses as well as retreats, intensives and general classes.GÄSTLÄRARE

Vevves klasser beskrivs ofta som starka, lekfulla och inbjuder till introspektion. Hennes ”no bullshit, just awesomesauce” bjuder in många att hitta nyfikenheten i praktiken. Om att hitta sitt eget flow säger hon: ”vi hittar till yoga av olika anledningar, och behöver olika aspekter av praktiken i vår egna resa. Släpp tankarna att det finns ett rätt sätt, och yoga på ditt sätt istället”.

Med flera års studier inom hälsa och anatomi på högskola, samt fördjupningar inom yogar, grundade hon Everyday Yoga School där hon erbjuder grundutbildningar för yogalärare och vidareutbildade workshops. När hon inte utbildar eller håller klasser skriver hon som yogalärarprofil för tidningen Yoga World där hon även bloggar på https://vevve.yogaworld.se

Du kan också följa henne på @vevvejaderlund på instagram


Mikael Gustafsson har studerat flera år vid Göteborgs universitet men bor numera i Stockholm. Mikael pluggade främst religionsvetenskap men också filosofi och historia. Ofta fokuserat på indiska religioner. Mikael har även varit bosatt, arbetat och rest runt mycket i Indien.

Idag arbetar Mikael som lärare på folkhögskola där han undervisar på allmän kurs, det vill säga gymnasienivå. Mikael undervisar i bland annat religionskunskap.  

Hans egen yoga-praktik är idag en regelbunden daglig ashtangayoga-praktik. Ibland assisterar han sin lärare i mysore-rummet.

Mikael är van att undervisa vuxna och i hans pedagogiska modell återfinns humor och engagemang och ett utmanande av tidigare föreställningar och genom dialog och diskussion tillsammans nå djupare och ny kunskap.  


Louisa Sear har dedikerat hela sitt liv åt lärandet och undervisningen av yoga.
Louisa har undervisat i över 34 år, och praktiserat ännu längre.
Hon är passionerad i sin övertygelse om att vi alla kan finna vår sanna natur och arbeta mot ultimat frihet.

Louisa undervisar i Tantra, Advaita filosofi, terapeutic yoga, ayurvedisk livsstil, medveten asana vinyasa, pranayama och meditation.
Louisa är även grundare av den den högt respekterade yogaskolan Yoga Arts, Bali, där hon är huvudlärare på skolans yogalärarutbildningar.


Redan som barn blev Nikhil introducerad till den brasilianska, shamanistiska världen, med mytologier från den indiska och afrikanska ursprungsbefolkningen.

Kärlek för det spirituella och kreativa tog honom till Indien där han studerade på SVYASA-universitetet med fokus på meditation och yogans fyra vägar.

Nikhil undervisar och assisterar på Yoga Arts, Balis yogalärarutbildningar tillsammans med Louisa Sear.