LÄRARE

Jenna började sin yogaresa hemma i Sverige, där hon i likhet med många andra såg yogan som ett komplement till sin övriga träning. Först efter hennes flytt till Australien (där hon bodde vägg i vägg med en yoga studio) fick hon ett bredare perspektiv på yogan som helhet, då dem positiva aspekterna av yoga sträcker sig långt utöver dem fysiska. Efter att ha utforskat olika stilar av yoga, fastnade hon för lekfullheten i Vinyasa flow, kanske till följd av hennes bakgrund som dansare, och det är det hon främst undervisar i dagsläget. Hon har under resans gång praktiserat/studerat för lärare såsom Gregor&Tracy Cooper (Aus), Amanda Stead (Aus) och Michael Gannon (Mex). På hemmaplan pratiserar hon ashtanga för Lisa Lahler och Vinyasa för Sudeesh M Balakrishnan. (Swe)

Idag är det Jenna som driver Tallkrogens Yoga med stor passion och kärlek till både studion och eleverna.

”Mina klasser beskriver jag som dynamiskt lekfulla, där vi vanligtvis jobbar oss igenom en sekvens som gärna får vara tung och utmanande, men samtidigt logiskt sammansatt, då jag vill att flödet ska vara lätt för kroppen att anamma och förstå. Detta för att i sin tur kunna lägga lite extra kärlek på kärnan i vår practice; vår andning. Och sist men inte minst, att lära oss att synkronisera dessa två.


Jag undervisar i Vinyasa flow, med stor förkärlek till lite tyngre, mer utmanande flöden. När du går ut från min klass kommer du med största sannolikhet göra det flåsande, svettig och utmanad (både kroppsligt och mentalt).
Mina klasser och workshops är anpassade för både nybörjare och vana yogis; jag föredrar det framför att dela upp dem i nivåer, då jag tror på att göra sin practice utifrån sina egna förutsättningar. Jag tycker att man ska anpassa yogan efter sin kropp, och inte tvärtom.
Korrekt teknik, stor medvetenhet och massvis av humor präglar min stil av undervisning.

Själv praktiserar jag Ashtanga för mina lärare Lisa Laler

Du hittar mig mestadels i Stockholm (där jag undervisar på både studios, i egen regi, på företag och festivaler m.m.) när jag inte reser runt i både Sverige och i världen, då resa råkar vara det absolut bästa jag vet.


Therese hittade yogan 2013. Som socionom började hon på en stressig arbetsplats med högt tempo där det var direkt avgörande för henne att hitta ett inre lugn och fokus. – Det var då hon blev såld på yoga. Efter några månader i Centralamerika blev yogan mer en livsstil än en träningsform, och så fort hon får chansen åker hon gärna till länder där hon kan fördjupa sig mer i den yogiska läran.

För Therese handlar yogan om att rikta uppmärksamheten inåt, lyssna på sin egen kropp och inte låta sitt eget ego ta över. På köpet får vi en stark och smidig kropp. I Thereses Vinyasa flow-klasser kommer du uppmuntras till att arbeta i kreativa och utmanande flöden, med en förkärlek till armbalansövningar och en stor dos corearbete. Therese har alltid fokus på att skapa ett tryggt rum där alla arbetar efter sin egna förmåga, och man uppmuntras alltid till att vila när man behöver det. Prestigen lämnar vi utanför dörren på Therese klasser, – och vi arbetar istället med acceptans och kärlek till oss själva och vår egen kropp.


Första gången jag yogade var under en gymnastiklektion på gymnasiet. Vi låg på golvet och lyfte höfterna upp och ned tillsammans med vår andning. Jag kunde varken hålla mig för skratt eller ha det minsta fokus. Det kändes inte riktigt som ‘min grej’ just då. 

Men några år senare när jag var gravid med min dotter blev yogan däremot min bästa vän genom förändringarna som skedde på alla plan. Yogan hade susat förbi här och där innan graviditeten men nu kände jag att det lugn som dem som yogade hade var något jag var tvungen att kultivera. Det var kundaliniyogan jag föll för då, eftersom teknikerna härifrån verkligen hjälpte mig att meditera. Jag lärde mig att meditation kunde vara med mantran, med armrörelser, med olika typer av andning och jag älskade det.

Idag praktiserar jag yoga regelbundet och min kärlek för dessa tekniker har lett till att jag delar dem vidare. Kundaliniyoga är min främsta praktik men jag utesluter inte några traditioner utan är nyfiken på det mesta och ger klasser efter mina samlade erfarenheter.


Annette är en internationellt certifierad yogalärare. Hon gick sin första yogalärarutbildning 2013 i Ashtanga Vinyasa. Hon har även gått påbyggnadsutbildningar i bland annat Rocket Vinyasa (utbildad i USA) och i Yin Yoga (certifierad enligt Yoga Alliance kriterier).

Annettes klasser genomsyras av närvaro och acceptans där du kommer att få utmana dig själv på ett glädjande och lekfullt sätt. Något svettigt men med ett leende på läpparna.

Yoga är en övning i närvaro. Ett sätt att lära sig att lyssna på sin kropp. Att stanna upp och observera vad det är som rör sig inom oss.

Annette har praktiserat för lärare som Amber Gean, Maty Ezraty, Manju Jois och Ulrika Norberg.

 ”Yoga is a journey, there is no destination, only exploration.”


Amanda’s journey with yoga began 2010 as a 17-year-old. With the intention to heal and develop when she went to her first meditation course. Since then She has become deeply committed to continue the journey to share yoga with others.

Amanda holds a YA 500 hrs certification from Noah McKenna’s teacher training program. She has been teaching since 2016 and working together with Noah since then on many TTC courses as well as retreats, intensives and general classes.


Susanna gick på sin första klass 14 år gammal men just då kändes yoga inte helt rätt. Det var inte förrän hon i Abu Dhabi 2007 träffade på en yoga lärare som blev hennes lärare i 4 år och hon fastnade för vinyasa flow. Yogan blev snabbt en allt viktigare del i hennes liv. Under dessa år utforskade hon yoga och dess många olika stilar: vinyasa, ashtanga, hatha, yin, bikram m.fl. samtidigt som hon reste runt om i världen som flygvärdinna. År 2015 utbildade hon sig till vinyasa flow och ashtanga primary series yoga lärare i India, Goa. 2016 vidareutbildade hon sig inom yin yoga samt spenderade en månad hos Saraswati i Mysore (KPJAYI) Ashtanga Institute. Nu samtidigt som Susanna är yoga lärare pluggar hon på Karolinska Institutet till fysioterapeut, för att fördjupa sin anatomiska kunskap och lära sig mer om kroppen anatomiskt för att vidareutveckla en mer medicinsk/helande yoga.

Och precis som Bhagavad Gita beskriver ser Susanna Yoga som: ”the journey of the self, through the self to the self”.

Susanna återkommer till studion med jämna mellanrum och undervisar på studion i bland annat Core flow, Yin yoga och nybörjarkurser.För att komma i kontakt med Susanna angående mammababy-yoga, vänligen maila susanna_adenfelt@hotmail.comGÄSTLÄRARE

Charlotte kommer ursprungligen från Sverige, men har rest världen över för att studera och lära ut yoga. Hon började sin yoga resa i USA när hon var 21 år gammal, och upptäckte fort vilken helande effekt yogan hade på alla områden i hennes liv. Hon valde att fördjupa sig inom yogans värld och flyttade till Costa Rica där hon studerade yoga, spiritualitet och de österländska religionerna under en längre tid.

Efter Costa Rica valde hon att ta sin resa vidare till Indien, där hon utbildade sig till yoga lärare. Hon undervisade därefter i USA under ett halvår innan hon flyttade hem till Sverige. Charlotte är utbildad i Vinyasa- och Hatha yoga. Hennes specialitet är dynamisk Vinyasa flow där hon integrerar anatomi, core arbete och andningstekniker med grundläggande poser i kreativa sekvenser.